JKP berekenen

Bent u op zoek naar een lening, dan is JKP berekenen van zeer groot belang. Hoe lager de JKP immers is, hoe gunstiger dit zal zijn voor de kosten die u uiteindelijk per maand verschuldigd bent. Kredietverstrekkers geven vaak per lening aan welke JKP er geldt. Bij een vergelijking kunt u dus al snel zien of het een lage of hoge JKP betreft in vergelijking met andere kredietverstrekkers. Daarmee weet u echter nog altijd niets over de exacte kosten die met uw lening gepaard gaan. U dient dit dus nog te gaan berekenen. Bij het berekenen van de JKP worden u de exacte kosten getoond en kunt u dus ook nog kijken welke verschillen een eventueel hogere of lagere lening nog maken.

JKP berekenen met simulator

Voor JKP berekenen gebruikt u een simulator. Elke kredietverstrekker zal u deze mogelijkheid geven, want ze maken allemaal gebruik van een simulator. In de simulator voert u in welk bedrag u wilt lenen en ook binnen welke periode u deze dan weer af wilt lossen. De JKP berekening zal dan vervolgens tonen hoeveel de maandelijkse aflossing bedraagt. Het spreekt voor zich dat u hier dus invloed op kunt uitoefenen door in de simulator de looptijd te wijzigen. Wijzigt u de looptijd naar enkele maanden korter, dan worden automatisch de maandelijkse kosten verhoogd. Andersom geldt dit natuurlijk exact hetzelfde. De JKP berekenen met een simulator stelt u in de gelegenheid om met de samenstelling van de lening te spelen.

Vergelijken door middel van JKP berekenen

Aan de hand van de JKP is het gemakkelijker vergelijken tussen kredietverstrekkers en hun leningen. Het spreekt voor zich dat de meeste consumenten zich het meest aangetrokken zullen voelen tot een lage JKP. Dit betekent immers dat hiermee een goedkopere lening kan worden afgesloten welke dus minder kost. Vergelijken door middel van JKP berekenen is een goed idee en de simulator zal u dan tonen hoeveel een lening u precies kost.